ΑΝΟΙΧΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Τα προγράμματα Ανοιχτής Φροντίδας, το Κέντρο Ημέρας και το Φιλοξενείο, λειτουργούν με αποφάσεις του Δ.Σ. του Κέντρου, υποστηρίζονται οικονομικά από το Σύλλογο Φίλων του Κέντρου, από συνδρομές των Γονέων των παιδιών που συμμετέχουν στα προγράμματα και από το Κέντρο, με σκοπό την εξασφάλιση απασχόλησης και φροντίδας στα παιδιά με αναπηρίες που διαβιούν με τις οικογένειες τους και την υποστήριξη της Οικογένειας.

 

Κέντρο Ημέρας: Παρέχει ημερήσια φροντίδα, εκπαίδευση, απασχόληση και ψυχαγωγία σε 15 άτομα με Νοητική υστέρηση η και άλλες αναπηρίες, τα οποία διαμένουν με τις οικογένειες τους. Λειτουργεί καθημερινά στις εγκαταστάσεις της Μονάδας 8:00-16:00.

 

Φιλοξενείο: Παρέχει ολοήμερη παραμονή ή και διανυκτέρευση σε 20 άτομα με νοητική υστέρηση η και άλλες αναπηρίες, τα Σαββατοκύριακα, τις γιορτές των Χριστουγέννων , του Πάσχα και τις διακοπές του καλοκαιριού και απευθύνεται σε άτομα που διαβιούν με τις οικογένειές τους.

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα Ανοιχτής Φροντίδας:

Στα ανοιχτά Προγράμματα του Κέντρου γίνονται δεκτά παιδιά, ηλικίας (6)ετών και άνω με νοητική υστέρηση ή νοητική υστέρηση και άλλες αναπηρίες, κατά προτεραιότητα από την περιοχή των Δήμων Πυλαίας – Χορτιάτη, Θεσσαλονίκης (Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα, Χαριλάου, Τούμπα, Τριανδρία) και Καλαμαριάς, κατόπιν αίτησης του Γονέα και απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Η μεταφορά των παιδιών στα ανοιχτά προγράμματα γίνεται είτε με ευθύνη των Δήμων του τόπου κατοικίας της οικογένειας είτε από την ίδια την οικογένεια.